/* niet zoeken door zoekengines gestopt*/ /**/ /**/ Andy-Inc: Een doorsnee weekend in Holland

28 juni, 2006

Een doorsnee weekend in Holland

Ik krijg dikwijls de vraag of ik me hier buiten 't werk ook nog wat kan amuseren. Voordat het A.L.F. ofte Andy Liberation Front (ik verzin dees niet zelf) een grootscheepse ontzettingsoperatie inzet zal ik maar eens schetsen hoe een doorsnee weekend er uitziet.
Vrijdag 23/06
Voor het project waaraan ik werk zijn er drie Zweden overgekomen van een firma waar Egemin nauw met samenwerkt. Drie jonge gasten die tot september in onze workshop zullen werken, fijne kerels die ook in hetzelfde appartementencomplex verblijven en niets liever doen dan pinten pakken maar daar later meer over. Vrijdag dus worden Joep en ik uitgenodigd op het Zweeds appartement om een typisch Zweeds gerecht te proeven, haring met een soort tzatziki yoghurt sausje, patatten en uiteraard knackebrod met kaas. Ik verwachte me aan pekelharing of hollandse maatjes achtige toestanden maar dees was echt wel lekker voor de geinteresseerden de haring was gekookt. Joep en ik gaan die mannen nog eens moeten uitnodigen voor een typische Belgische maaltijd, suggesties hiervoor zijn welkom via de comments, wel een recept bijvoegen want mijn kookkwaliteiten zijn ondermaats. Bon soit, daarna naar het "film by the pool" event georganiseerd door de staff van clearview appartments. Ge kunt onmogelijk zeggen dat ze niet hun best doen om het ons naar onze zin te maken maar het miste net dat tikkeltje extra, "the pink panther" hadden we al gezien op 't vliegtuig, er was 5 man en ne paardekop en vooral er was geen bier!!! Toen bleek dat we ook al niets hadden gewonnen op de tombola georganiseerd door de lokale telefoonoperator zijn we maar naar het Belgen appartement vertrokken ondertussen hadden Belg Gert en Amerikaan Brian zich bij ons gevoegd. De paar Belgische zwaar bierkes die Joep en ik hadden meegebracht waren direct op en nie veel daarna was zo goed als heel onze voorraad koude Canadese pintjes (Labatt is zowat het enige drinkbare bier naar mijn goesting hier) er ook doorgejaagd. Dan maar party crashen bij collega Chase die wat vrienden had uitgenodigd. Weerom vloeide het bier rijkelijk en kwamen ettelijke discussies los, hou ulle maar al gereed voor een USA <-> Europa part III. Toen Zweed Johan die al goe aan de whisky had gezeten en een Amerikaan, wiens naam ik nimmer weet maar wel mottig geblondeerd haar had en minstens even zat als Johan was, over politieke kwesties begonnen leuteren en daarin duidelijk verschillende standpunten innamen hebben Zweed Per Martin en ik maar de lont uit het kruidvat getrokken en de rest mee naar huis gesleurd. Het was ondertussen 3u 's ochtends....
zaterdag 24/06
Veel te vroeg en vooral met nen houten kop uit bed. Weerom n Zweeds rendez vous, Zweden speelt tegen Duitsland op het WK. Samen kijken we naar een vooral aan Zweedse kant zeer zwakke match waar we dankzij het uurverschil om 11u voor uit ons bed moeten. :-( 's Middags naar Grand Haven een stadje vlak aan Lake Michigan. Wanneer we daar collega Don tegenkomen is die vooral verbaasd waarom we nog niets gekocht hebben op het daar aan de gang zijnde kunstmarktje. Mocht ik een voorliefde hebben voor lelijke kitch had dat inderdaad een optie geweest bud not in this lifetime dude. De jachthaven en aanpalend strand zijn veel interessanter, grappig om te zien hoe upper class Amerika met z'n yacht of power speedboat langs de kade passeert, 't is niet zozeer een kwestie van varen maar wel van gezien te worden door de sukkels van lower class Amerika die alleen maar langs de kant kunnen dromen van zo'n boot ter waarde van een doorsnee huis. Het strand is een strand he... wat tegenviel is dat er geen pamela anderson look alike bay watchers waren, zelfs helemaal geen redders te zien. Wel veel beach volley pleinen en in het uithoekske van het strand was een trouw juist afgelopen. We waren te laat voor de eigenlijke ceremonie maar de trouwfoto's hebben we nog net zien nemen, de setup was just gelijk in de film. Rijen witte stoeljes voor een witte boog in hout raamwerk precies echt! :-) Na een paar terraskes, en echt vakantiegenieten teruggekeerd naar de auto langs de camping. Hier kan menig hollander een puntje aan komen zuigen. Ne karavan met 2 assen en 10m lengte wordt hier aanzien als een kleine karavan, 3 assen en n meter of 2 langer is de norm. Vooral de RV's (Recreational Vehicle) eigenlijk een als kampeerwagen ingerichte vrachtwagen voorzien van alle comfort zijn heelder huizen op wielen ook hier verteld het rijdende huis veel over de rang en stand van de eigenaar. De rijksten hebben zo'n RV met aan de zijkant 3 uitschuifbare secties! Hoe meer uitschuifbare secties hoe rijker de eigenaar!
's Avonds bij collega Brian uitgenodigd voor n bonfire. n Lokaal gebruik dat er op neerkomt dat je met z'n allen buiten rond een vuurmand zit en pinten drinkt, heel gezellig!
Zondag 25/06
Pas tegen 12u op, ha ja waar dient ne zondag anders voor. Verder de streek verkennen, vandaag rijden we naar Muskegon. Brian had ons op voorhand duidelijk gewaarschuwd, ga niet naar Muskegon heights, da's de suburbs en daar wilt ge nie komen. Dat moet ge ons just zeggen, uiteraard volgen wij het eerste pijlke richting Muskegon heights dat we tegenkomen. Hij heeft niet gelogen, veel zwarten, straten die minder onderhouden zijn dat wat we tot hiertoe gewend zijn, meer afval op straat ook, huizen die stukken kleiner zijn dan in andere wijken en wat vooral opvalt is dat veel huizen omheind zijn. Geen bevalige hagebeuk of zo maar wel de amerikaanse versie van een degelijke Bekaert draad duidelijk geplaatst met de intentie om indringers op afstand te houden. Iets wat Brian later bevestigd waarbij hij ons in een adem ook voor zot verklaard om in die buurt rond te gaan toeren. Volgens hem kan je daar al dikke miserie krijgen als je als blanke gewoon maar door de wijk rijdt, wij hebben daarvan niets gemerkt.... Buiten de suburbs was er eigenlijk weinig te zien, tenzij jullie geinteresseerd zijn in een Amerikaanse duikboot uit WOII. Op naar Grand Rapids 2e grootste stad van Michigan en zo dood als ne pier op zondag, amper volk op straat, van de paar cafe's die er zijn is 90% gesloten, dees moet katholiek amerika zijn....
Vwala bij deze weet gulle dat ook he. 'k Ben ondertussen wel weer terug wat meer beginnen sporten. 'k Wil kost wat kost vermijden dat al die overtollige biercalorien zich permanent gaan vestigen ter hoogte van mijn buik en daar het alomgekende statussymbool van een notoire bierdrinker gaan vormen. ;-)

PS. en ter info: Voor de dringende zaken kunt ge mij nu ook op mijnen Amerikaanse Egemin GSM bellen en wel op +1-616-566-8971. Mijn andere werkt ook wel maar dees is goedkoper.