/* niet zoeken door zoekengines gestopt*/ /**/ /**/ Andy-Inc: Chicago

03 mei, 2006

Chicago

Tom en ik horen elkaar nie zo heel dikwijls de conversatie een maand of twee geleden was dan ook best wel grappig.
T: Yo Andy, hoe is't nog?
A: Ca va, ca va, ga binnenkort voor langere tijd naar Amerika voor 't werk
T: Ha ja? Ik moet binnekort voor t werk op training naar Chicago.
A: Watte? Cool das maar drie uur rijden van waar ik zit...

vrijdag 27 april
Ik pik Tom op, op de luchthaven van Chicago, van daaruit is het recht downtown Chicago in! Voordat we n hotel zoeken snuiven we alvast de sfeer op. We cruisen wat rond met de auto in downtown Chicago en proberen opzettelijk verloren te rijden maar dat is gewoonweg onmogelijk met het dambordpatroon van straten. 't Weer is perfect dus we gaan meteen naar het John Hancock center, dat is met z'n 344m welliswaar slechts de 3e hoogste toren van Chicago (Sears tower is met 443m de hoogste) maar elke reisgids beweert dat het zicht vanop Hancock het beste is. Ik kan niet vergelijken maar indrukwekkend is het in ieder geval. Het is helder weer en het zicht over de skyline van Chicago en over Lake Michigan is ronduit adembenemend! Mensen lijken mieren, auto's zijn stekkendoosjes, een helikopter vliegt op ooghoogte langs,... Hotels in Chicago zijn duur (vooral als ge niet reserveert :-) ) de straal van de toerkes die we rijden wordt groter en groter en uiteindelijk vinden we een betaalbaar (nog steeds 150$ voor 1 overnachting) *** hotel in de Lincoln Park buurt n kilometer of twee verwijderd van The Loop het epicentrum van downtown Chicago. 't Is een leuke buurt met in tegenstelling tot downtown helemaal geen hoogbouw en veel bomen in straten gevuld met wat de Amerikaanse vorm van n herenhuis moet zijn. 't Lijkt wat de yuppie woonbuurt te zijn want ook aan barrekes en kleine restaurantjes ontbreekt het er niet, wij kruipen in ieder geval vroeg in ons bed, Tom heeft n jetlag te verwerken.

zaterdag 28 april
De auto laten we in 't hotel, we nemen de bus richting downtown... wijle gaan al fietsend Chicago verkennen. Desondanks de verhuurder zegt dat het morgen ouw wijven gaat regenen beslissen we toch om de fiets voor 2 dagen te huren. Fietsen in Chicago gaat perfect, in 't begin rijden we nog op de brede voetpaden maar al snel smijten we ons tussen de auto's, fietspaden zijn er niet maar auto's houden rekening met fietsen, bussen zijn zelfs uitgerust met een speciale bagagedrager voor fietsen vooraan op de bus. 't Duurt niet lang of ik ben volledig verkocht voor de sfeer van de stad. Chicago ligt aan Lake Michigan wat sowieso al een dynamisch karakter geeft aan de stad, de skyline geeft een adembenemend zicht waar je foto's van blijft trekken en tussen die twee ligt over de gehele lengte van de stad een groene strook van minstens 200m breed. Dat zorgt voor een rustgevend gevoel en laat je toe om effe afstand te nemen terwijl je toch in een wereldstad bent, zaaaalig gewoon!!!! We rijden kriskras door de stad en doen indrukken op. The Loop het centrale deel van de stad ontleent zijn naam aan de metrolijnen die als een lus rond dit stadsdeel liggen die metro ligt trouwens niet onder de grond maar rijd op een grote metalen structuur op n meter of 4 boven de grond. Niets modern gewoon oude metalen poutrels die een geweldig contrast vormen met de nieuwe en soms futuristische gebouwen!
Chicago staat gekend als architectuurstad en naar 't schijnt is de universiteitscampus daar een goed voorbeeld van met gebouwen ontworpen door zeer gerenomeerde architecten. Die campus ligt een 15km uit de stad maar dat is voor ons geen probleem wij hebben trouwens ne fiets en van het feit dat we hiervoor door de suburbs moeten (die door Lonely Planet als potentieel gevaarlijk gemarkeerd staan) trekken we ons niets aan. Een ervaring is het zeker en vast! Op gegeven moment beseffen we dat we eigenlijk de enige fietsers op straat zijn, nog geen milliseconde later komt daarbij het besef dat we eigenlijk ook de enige blanken in deze buurt zijn. Die buurt ziet er verloederd uit, zwarten (of moet ik schrijven Afro Americans?) hangen schijnbaar doelloos rond op straat, baggy pants, de kap van hun sweater bedekt quasi volledig hun hoofd, auto's komen heeeeel traag langs gereden, stoppen een eindje verder, een raampke wordt opengedraaid.... Er gebeurd ons niets maar je hebt echt niet veel verbeelding nodig om je hier een paar scenes uit de betere gangsterfilm voor te stellen.... Anderzijds moet het zicht van een paar toeristen op ne velo met een wegwerpregenjasje ('t is ondertussen deftig beginnen regenen) voor hen ook niet alledaags zijn. ;-) De universiteitscampus zelf valt in 't water en kan lang niet tippen aan de indrukken die we opdeden in de suburbs, dan maar terug naar downtown. We eten stuffed pizza (pizza in een hoge pan met nog meer kaas dan op een normale pizza) in de uitgaansbuurt die vol glitter en glamour is, hard rock cafe, vele lichtreclames en vooral de gigantische limousines die hier rondrijden springen in 't oog. Ooit al eens een witte Hummer van pakweg 20m lang gezien in 't echt? Ik wel! Feesten is echter nog niet voor ons, wij fietsen verder rond want wij moeten immers nog fotokes van "Chicago by night" nemen. Daarna zijn we zo moe en nat dat we maar ineens gaan maffen, fietsen en rondkijken van 10u 's ochtends tot 12u 's nachts is best wel vermoeiend.

zondag 30 april
De fietsenverhuurder heeft niet gelogen, 't regent, niet pijpestelen maar wel genoeg om direct kletsnat te zijn. We vragen dan maar de auto aan de hotelboy (ge geeft hier gewoon uw sleutels af en zij zorgen voor de rest) en rijden wat rond in de noordelijke voorsteden van Chicago een beetje te vergelijken met hoe Deurne en Kappelen er uitzien bij ons. We rijden ook langs Wrigley field, thuishaven van the Chicago Cubs het baseballteam van Chicago dat hier immens populair is. Er is vandaag een thuismatch en bijgevolg een drukte tot en met. In de namiddag is het wat droger en wordt de sleutel van de auto terug afgegeven en de fietsen weer uit de berging gehaald. Millenium park, gekend om z'n kunst, hadden we gisteren nog niet gezien en is echt de moeite, een gigantische reflecterende boon ligt midden in 't park. Iets heel bizar maar perfect om special effect fotokes te nemen, ook in het oog springend een gigantische multimedia projectie annex fontein....
Chicago is een geweldige stad, ik kan een bezoek echt aan iedereen aanraden en 'k ga er zeker nog terug naartoe!

2 Comments:

At donderdag, 04 mei, 2006, Anonymous Anoniem said...

er zitten een paar grave foto's bij, Andy... Merci!

 
At zondag, 07 mei, 2006, Anonymous Anoniem said...

Volgende keer in de us wil ik ook wel eens Chicago meepikken ... Mooi verslagje en heel toffe foto's - geniet zo voort Andy !

 

Een reactie posten

<< Home