/* niet zoeken door zoekengines gestopt*/ /**/ /**/ Andy-Inc: USA <-> Europa

07 april, 2006

USA <-> Europa

Iedereen kent wel de grote grote cliches over de USA, doch gaandeweg merk je ook nog een groot aantal andere verschillen tussen de USA en Europa. Een overzicht....

* Vandaag was het blue jeans friday op kantoor. Dat is het trouwens elke vrijdag, 't is dan gepermitteerd om casual gekleed en in jeansbroek te komen werken. Voor mij is 't elke dag blue jeans friday.
* De lokale Indier of Pakistaan die n nightshopke wil beginnen maakt hier geen schijn van kans. Meijer en Walmart zijn 24/24 en 7 op 7 open en verkopen zowat alles dat je maar kan bedenken. Voedingswaren, meubels, planten, medicatie, tuinartikelen, werktools, audio&video,..... zelfs een jachtgeweer kopen is geen enkel probleem.
* Ben je zwaarlijvig en heb je echt geen zin om zelf je kar te duwen? Geen probleem gebruik gewoon een van de gratis elektrische winkelkarretjes. Een soort gehandicaptenwagentje maar dan met een winkelwagenmandje ervoor gemonteerd. Zeer geliefd bij de zwaarlijvige Amerikaan.
* Het drive thru concept wordt op meer dan alleen maar fastfoodketens toegepast zo heb je ook ontelbare drive thru bankautomaten en drive thru apotheken
* Op zondag mag hier in Holland geen bier verkocht worden, niet in winkels en niet in cafe's. Cocktails drinken mag dan weer wel op zondag... Niemand die daar een zinnige uitleg aan kan geven.
* Als wij in Europa n koffie uit n koffiemachine halen dan roeren we met n plat stokje, hier roeren ze met een kort rietje.
* Problemen met een al dan niet reflecterende nummerplaat vooraan op de auto kennen ze hier niet. Hier hebben ze gewoon geen nummerplaat vooraan. Soms zie je vooraan een Duitse of Nederlandse nummerplaat waarmee mensen hun roots aangeven.
* Flitsen mag hier niet want dat is inbreuk op de privacy tenzij het expliciet aangekondigd staat, dan mag het weer wel.
* Als dan al geflitst wordt dan is dat steeds langs voor want een foto van de bestuurder is verplicht. Vermits er vooraan geen nummerplaat is wordt er ook achteraan nog eens een fotoke genomen.
* Net als in de film zie je politie langs de kant van de weg staan, wachtend op iemand die een of andere wet overtreedt. Doen ze dat 's nachts dan moet de politiewagen uit veiligheidsoverwegingen verplicht z'n parkeerlichten aansteken. Vermits er geen straatverlichting is zie je die van kilometers ver al staan.
* Wodka controles zoals bij ons mag niet, er moet een duidelijk teken zijn van gevaarlijk rijgedrag alvorens de politie een alcoholtest mag afnemen.
* Een bad nemen heeft veel weg van je wassen in een zwembad, in het leidingwater hier is naar mijn gevoel evenveel chloor dan in een doorsnee zwembad.
* Een franse WC hebben ze hier niet maar daar waar bij ons het water onderaan de WC-pot staat, staat dat hier tot zo'n 10cm van de rand. Hoogst onsmakelijk als je bij platte kak die smurrie onder je ziet drijven zenne....
* Het F-word is hier totaal uit den boze. Uitspraken als: "Fuck! I completely fucked up this fucking job" worden niet geapprecieerd. Dit geldt echter niet overal in Amerika.
* Andere niet getolereerde woorden zijn "cunt" en "clit" 't is maar dat ge't weet.
* Het doorsnee abus hangslot heeft hier totaal geen succes, alle hangsloten hebben hier n draaischijf zoals op een brandkast. Eerst 3 volle toeren naar rechts tot aan het eerste getal, dan een volle toer naar links voorbij het eerste en naar het 2e getal, dan terug naar rechts tot aan het 3e getal. Ik had al meer moeite met het onthouden van de draaivolgorde dan met het onthouden van de eigenlijke cijferkes.
* De Amerikanen houden er ook enkele rare hobbies op na, elk park heeft een aparte metaaldetector area, daar mag je met een metaaldetector gaan zoeken naar schatten. Of er ook af en toe iemand iets onder de grond verstopt weet ik niet.
* Om in conditie te blijven zijn er 2 varianten. OF je wandelt blokjes daarbij de armen heel hoog op en neer zwaaiend OF je wandelt aan sneltempo rondjes in de lokale shoppingmall. Daar zie je 's avonds vooral ouderen in groepjes van 2 hun toerkes wandelen.

Uw verschil spotter...

1 Comments:

At donderdag, 20 april, 2006, Anonymous Anoniem said...

als ik het goed begrijp rij jij met zo'n elektrisch winkelkarretje rond met je armen hoog in de lucht om in conditie te blijven :)

Doei,

Pieter

 

Een reactie posten

<< Home