/* niet zoeken door zoekengines gestopt*/ /**/ /**/ Andy-Inc: dEUS

27 maart, 2006

dEUS

Stel je voor. Je zit als Belg in Amerika, dEUS is op tournee in Amerika en blijkt op 3u rijden van de plaats waar jij zit op te treden. Wat doe je dan?
Daar naartoe gaan natuurlijk!!!!
Maandag 27 maart, vandaag treedt dEUS op in Detroit. Als goeie Belgen gaan Yves, Gert en ik daar naartoe ook al is het 3u (enkel) rijden. Twee Amerikaanse collega's Seth en Tom laten zich overtuigen om ook mee te komen, wat voor ons Belgen dan weer makkelijk is want zij weten de weg naar Detroit. ;-)
Het zaaltje ligt aan de rand van downtown Detroit, van Detroit zelf zie ik zo goed als niets want tegen dat we daar zijn is het al donker en de highway naar Detroit ligt ingegraven zodat je vanop de highway van de stad amper iets ziet. Wat wel opvalt is de stoom die uit de riooldeksles komt, net als in de film. Wat dat juist is en hoe dat komt? Geen flauw idee, dat zoek ik nog uit.

Bij de inkom word je paspoort gecontroleerd. Zij die ouder zijn dan 21 krijgen een bandje om de rechterpols, dat zijn diegenen die alcoholische dranken mogen drinken. Het zaaltje lijkt qua grootte en indeling een beetje op de AB club. Een podiumke van n meter of 8 bij 4 en iets van een 50cm hoog. Een ding staat vast we zullen dEUS van heel dichtbij kunnen zien en drummen om vlak bij 't podium te geraken zullen we ook niet moeten doen want er is amper ne man of 30. Het voorprogramma (champions of the eastern conference ofzoiet) is archislecht. 'k Versta geen woord van wat die zanger zingt en het volume staat pokkehard. Blijkbaar is dat de gewoonte bij optredens in Amerika, hou luider hoe beter ook al wordt de muziek daardoor overstuurd, wie de tekst wil horen moet thuis maar naar de CD luisteren.
dEUS is gelukkig een pak beter, een goed optreden met een mix van nummers uit Pocket Revolution hun laatste CD afgewisseld met gekende klassiekers als Via, Theme from Turnpike, Little Arithmetics en natuurlijk Suds n Soda (check de fotokes voor de volledige setlist). De oudere nummers worden door de aanwezige Amerikanen herkend, een meisje gaat volledig uit haar dak voor Tom Barman. De groep klinkt echt goed, Mauro Pawlowski is een aanwinst, af en toe hoor je zelfs Evil Superstars klanken. Achteraf doen we nog n babbelke met oa Mauro Pawlowsi ma verder dan de standaardtalk komen we niet echt.
* Dag Mauro,
- Hallo
* Goe gespeeld jong!
- dank u, dank u
* En hoe is't al geweest?
- bwa goe op de ene plaats al wa meer volk dan op d'ander, vandaag was't minder, allee ik ge me wat verfrissen, merci voor 't komen he.

't Was de moeite van de rit meer dan waard, ook al hebben ze niet hun volledige setlist afgemaakt. 't Doet vooral raar om dEUS samen met 30 anderen te zien optreden voor amper 8$ daar waar ge weet dat er in Belgie makkelijk 5000 man op afkomt en een ticket dan iets van een 30 a 40 euro kost.