/* niet zoeken door zoekengines gestopt*/ /**/ /**/ Andy-Inc: Saugatuck State Park

26 maart, 2006

Saugatuck State Park

Holland ligt vlak bij Lake Michigan. Lake Michigan is een van de grote meren op de grens tussen de USA en Canada, het is het enige meer dat volledig binnen de grenzen van de USA ligt, de andere meren worden gedeeld met Canada. Rondom Lake Michigan liggen verschillende natuurparken. De winkelbediende in de outdoorwinkel waar ik informatie over deze parken vraag raadt me aan om naar Saugatuck State Park te gaan volgens haar een van de mooiste in de buurt van Holland.
't Park is inderdaad de moeite, het meer doet denken aan de Noordzee bij ons maar dan wel met een paar belangrijke verschillen.
* 't water in Lake Michigan is zoet en niet zout
* het strand is ongerept, geen dijk, geen strandcabinekes
* geen hoogbouw en appartementsblokken, wel hoge duinen
* achter de duinen geen polders maar een bos dat me soms aan het bos van Kluisbergen doet denken.
Verderop het strand komen lange trappen naar beneden langs de duinen, het is de verbinding van huizen bovenop de duinen met het strand.

Nu is't nog te koud om te zwemmen maar in de zomer moet dat zeker kunnen! Er is daar dan ook een festivalleke waarbij alle boten op het meer naast elkaar gaan liggen, 't is dan een groot feest waarbij je ongestoord van boot naar boot kan wandelen. In Saugatuck kan dat, dat staat hier gekend als een vrijzinnig dorpje waar je ook op zondag bier kan kopen. In Holland is de verkoop van bier op zondag verboden...