/* niet zoeken door zoekengines gestopt*/ /**/ /**/ Andy-Inc: Welcome to America

20 maart, 2006

Welcome to America

20 maart 2006. Mits wat vertraging stap ik van het vliegtuig in Grand Rapids. Op n 30 mijl van Holland, waar de Amerikaanse Egemin gevestigd is.
Holland ontleent z'n naam aan de vele Nederlandse inwijkelingen die hier begin vorige eeuw zijn neergestreken. Namen als Dekker, Hoeve, Turkstra,... zijn heel normaal en best wel grappig om horen wanneer een Amerikaan die uitspreekt.

Ze doen hier trouwens flink hun best om te refereren naar hun roots. The Dutch Village is een volledig nagebouwd hollands dorpje kompleet met gracht en typisch Hollands bruggetje erover, verder is er n Hollandse molen, een klompenmakerij en in april is het tulip festival. Bij de eerste indruk lijkt het net alsof je in n Amerikaanse B-film terecht komt: grote, brede, kaarsrechte straten waarlangs de winkelketens en fastfoodrestaurants elkaar afwisselen allemaal met hun eigen schreeuwlelijke reclame, elke straat lijkt wel n Boomse Steenweg.
Voor de rest Amerikaanse vlaggen all over the place sommigen meten makkelijk 20 bij 10m, dat de doorsnee Amerikaan patriottisch is blijkt ook uit de ontelbare "support our troops" stickers of de auto's.

Het zullen niet de laatste cliche's zijn die overtuigend bevestigd worden.
N greep uit het aanbod: op TV is meer reclame dan eigenlijke programma's, iedereen is gefaked vriendelijk, auto's zijn gigantisch groot en SUV's zijn doodnormaal, bier drinken in 't openbaar mag niet, elke geloofsgemeenschap (en dat zijn er veel) heeft z'n eigen kerk 't lijkt hier vol kerken te staan, op TV proberen predikers je te overtuigen je creditkaart boven te halen en je bij hun gemeenschap te voegen... het is immers nog niet te laat om te luisteren naar het woord van God!

Welcome in the USA, land of freedom and chances!


Voorlopig verblijf ik op hotel, ondertussen wordt een appartement gezocht want ik zal hier nog wel n tijdje rondhangen.