/* niet zoeken door zoekengines gestopt*/ /**/ /**/ Andy-Inc: The gangs

26 april, 2006

The gangs

Hoe zit dat nu eigenlijk met die gangs en wat is er van aan en wat hoort thuis in de film? Had er op m'n housewarming een verhelderende en confronterende babbel over met Jesus (spreek uit op z'n spaans) een van oorsprong Mexicaan die lange tijd in Chicago gewoond heeft.

Al Capone hoort thuis in de film, de rest is bloedige realiteit!
- Gangs hangen samen met een bepaalde buurt en worden meestal bepaald door de highschool waar je naartoe gaat. De tijd dat elke gang z'n eigen specifieke kleur heeft en zich daarnaar kleedt is ook al lang voorbij. Tegenwoordig is de hoek waarin je baseballpet op je hoofd staat; of je uberhaupt zo'n pet draagt; of je, je gouden ketting al dan niet boven of onder je kleren draagt;.... bepalend voor de gang waartoe je hoort.
- Nee zeggen en gewoon niet meedoen met eender welke gang, zeg je? Geen denken aan! Op bepaald moment word je in elkaar gemot door de leden van de gang, of je't nu wil of niet maar vanaf dan ben je lid van de gang.
- Ok ik ben lid maar daar kan het toch stoppen dan? Ook niet waar! Als lid moet je diensten bewijzen voor de gang, het komt geregeld voor dat je "een pakje" (drugs of wapens dus) veilig moet bewaren voor de gang.
- Weigeren om dat te doen? Da's een optie. Maar daar is ook een gepaste straf voor. Ze droppen je midden in het territorium van de rivaliserende gang als je hoerenchance hebt kom je daar zonder kleerscheuren uit, heb je geluk dan word je in elkaar gemot, heb je pech.... tjah dan heb je een gaatje in je hoofd....

Een normaal leven leiden (of moet dat lijden zijn) lijkt onmogelijk. Zo vertelde Jesus het verhaal van toen ze met de auto naar een feestje reden, plots wordt er geschoten, iedereen bukken en kop in kas in de auto, alleen diegene in het midden had geen plaats om dat te doen, gevolg kogel door het hoofd en zijn beste maten onder het bloed....
Soortgelijke verhalen zijn schering en inslag. Wat nog het ergste is, ten tijde van Al Capone wist iedereen tenminste nog waarom er geschoten werd, toen was het om de drugs en macht te doen. Tegenwoordig is het haat dat de gangs drijft want iedereen kent wel een paar mensen die neergeschoten zijn door een rivaliserende bende. Enkel zij die weten dat er elders mogelijkheden zijn en een opleiding hebben ontvluchten de ellende, de rest weet niet beter en blijft meedraaien in de spiraal van geweld onder rivaliserende gangs.
Resultaat is wel dat je in n boerengat als Holland terecht komt net als Jesus, en dan blijkt zelfs dat hier gangs zijn... misschien niet zo erg maar ze zijn er blijkbaar...

Voor de rest was't een leuke housewarming hoor. De laatsten tegen n uur of 5 buiten gekeerd. De volgende dag nen houten kop van hier tot in Tokio en vastgesteld dat er nog n aantal lege bierflesjes open en bloot in 't zicht op 't terras stonden. Ramp o ramp en schande in het puriteinse Amerika! ;-)